دانلود تحقیق درمورد حبابزدائي از مذاب شيشه

دانلود تحقیق درمورد حبابزدائي از مذاب شيشه

0 2k
دانلود تحقیق درمورد حبابزدائي از مذاب شيشه

با دانلود تحقیق در مورد حبابزدائي از مذاب شيشه در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق حبابزدائي از مذاب شيشه را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق حبابزدائي از مذاب شيشه ادامه مطالب را بخوانید.

نام فایل:تحقیق در مورد حبابزدائي از مذاب شيشه

فرمت فایل:word و قابل ویرایش

تعداد صفحات فایل:38 صفحه

قسمتی از فایل:

مقدمه:

اگر حبابهاي گازي و ذرات سيليكاتي ذوب نشده در مذاب باقيمانده باشد كيفيت محصولات شيشه افت مي‎كند. لذا هر چه عيوب ناشي از وجود حبابها در محصولات شيشه كمتر باشد، بهتر است. براي مثال حضور 6 حباب در هر تن شيشه تلويزيون موجب به هدر رفتن 10 درصد محصولات نهائي مي‎گردد و اين‎گونه عيوب در خيلي از موارد ديگر مثل شيشة اتومبيل، ساختمان، ظروف و غيره مي‎تواند اثرات خيلي زيان‎آور اقتصادي داشته باشد، لذا عمل حباب‎زدائي يكي از اساسي‎ترين كارها در صنعت توليد شيشه مي‎باشد.

حرارت در كوره‎هاي ذوب شيشه به صورت تابشي از بالاي محفظة مذاب تأمين مي‎گردد، اگر حبابها بالا بيايند و در سطح مذاب جمع شوند، تشكيل لايه‎اي كف حبابي روي سطح مذاب مي‎دهند و باعث جلوگيري از انتقال حرارت تابشي به عمق مذاب مي‎شوند و اثرات خيلي مخربي در اين حالت در راندمان انرژي، كيفيت شيشه، تويد، انتشار آلودگي موجب مي‎شوند.

طي پروسه ساخت شيشه، بچ تركيبي شيشة وارد كوره مذاب شده و در آن جا به سبب مشعلهاي حرارتي تمامي تركيبات شيشه ذوب، و در اثر جريانات كنوكسيوني عمل يكنواختي مذاب انجام مي‎گيرد. عمل ذوب مواد خام شيشه يك پروسة فيزيكوشيميائي خيلي پيچيده‎اي است كه شامل تعداد زيادي از واكنش‎هاي شيميائي و تبديلات فازي در محدودة دمائي 800 الي 1200 مي‎شود. براي مثال در تهية شيشه و ظروفي واكنش‎هاي شيميائي پايه‎اي زير در بچ حاوي سيليس، كربنات سديم و كربنات كلسيم انجام مي‎گيرد.

محدودة دماي ‎550 °C                                 

600-83°C                     

720-900°C                                          

600-900°C                                                       

گاز ‎Co2­ در نتيجه سه واكنش فوق در اين نوع تركيب شيشه توليد مي‎شود، در مذاب نفوذ مي‎كند. كسر كوچكي از اين گاز در جوانه‎زني غيريكنواخت حبابهاي گازي درون يا زيربچ جوانه‎زني مي‎كند. برخي از اين حبابها از درون بچ عبور و به فضاي  احتراق وارد مي‎شود در صورتي كه بقيه در مذاب گرفتار مي‎شوند و تحت جريانات كنوكسيوني مذاب حمل مي‎گردند. عوامل حبابزدا كه در واكنشهاي اكسيداسيون و احياي تعادلي در توليد يا و صرف گازها شركت مي‎كنند به منظور حذف حبابهاي نامطلوب در مذاب شيشه به تركيب افزوده مي‎گردد. سه نوع از عوامل حبابزدا مورد استفاده قرار مي‎گيرد:

1- اكسيدهاي فلزي با ظرفيتهاي متغير به منظور ايجادگاز اكسيژن: ‎Sb2O3، ‎AS2O3، ‎CeO2.

2- سولفات و سولفتيها كه مخلوطي از گاز اكسيژن و ‎So2 توليد مي‎كنند.

3- كلريد، برميد و يديدها كه در دماي تصفيه بخار مي‎شوند.

در محدودة دمائي بالا تعادل واكنشهاي شيميائي مربوط به حبابزدائي منجر به توليد گاز مي‎شود و گاز ايجادي درون شيشه مذاب به درون حبابهاي گازي موجود در مذاب نفوذ مي‎كند. گازهاي موجود در درون حبابها با گازهائي كه از اين طريق وارد حبابها مي‎شوند، مخلوط مي‎گردند كه به نوبة خود نفوذ گازها از مذاب به درون حبابهاي رشد يابنده را افزايش مي‎دهد. نفوذ گازها به درون حبابها تا زماني ادامه مي‎يابد كه حباب تا اندازه‎اي بزرگ شود كه بتواند به سطح مذاب حركت كند. در دماهاي پائين، تعادل واكنشهاي شيميائي مربوط به حبابزدائي در جهت مصرف گازها پيش مي‎رود و منجر به اين مي‎شود كه گازهاي موجود در حبابها به درون مذاب نفوذ مي‎كند. از اين‎ طريق حبابهاي كوچك كه هنوز نتوانسته‎اند به اندازه‎اي رشد كنند كه بتوانند خارج شوند، در مذاب تجزيه شده و از بين مي‎روند.

پی دی اف داک

تمامي فایل ها این فروشگاه، داراي مجوزهاي لازم از مراجع مربوطه مي‌باشند و فعاليت‌هاي اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
ساخت فروشگاه فایل

عضویت در خبرنامه

ثبت نام کنید و آخرین مقالات و فایل ها را از طریق ایمیل دریافت کنید ، جهت ثبت نام فقط کافی ست که آدرس ایمیل را در کادر زیر وارد نمایید

اعتماد شما، سرمایه ماست

logo-samandehi


© کلیه حقوق وب سایت ، برای پی دی اف داک محفوظ می باشد .

طراحی و توسعه نرم افزار زهیر